- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Çatlak Kurabiye








  • 100 gr tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • üzeri için pudra şekeri

          Şiddetle tavsiye edebileceğim kurabiye tariflerinden birisi uzun sürede favorilerim arasında kalacağına eminim.Gelelim yapılışına tüm malzemeler yoğurulur ilk önce çok kuru gibi olan hamur oda sıcaklığındaki yağ ile toparlayacaktır merak etmeyin. Toparlayan hamurunuzu iyice yoğurduktan sonra streç filme sarın ve yarım saat 1 saat buzdolabında dinlendirin.Daha sonra hamurunuzdan küçük parçalar alıp tam yuvarlak olacak şekilde şekillendirin. Pudra şekerine bulayın tüm yüzeyini ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.Pişip pişmediği konusunda endişe duymaya gerek yok en fazla 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz fırından tüm kurabiyelerde olduğu gibi dışarıda tamamlayacaktır pişme işlemini.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder