- 1 kilo Mürdüm eriği
- 2-3 su bardağı toz şeker
- Çeyrek Limon
- Yarım çay bardağı su
Erikler yıkanır ,çekirdekleri ayırılır, ufak ufak doğranır, şeker ve su ilave edilir. Ocakta erikler yumuşayıp dağılana kadar pişirilir yeteri kadar yumuşadığında blender ile marmelat haline getirilir.Kabuklarını soymanıza yada süzgeçten geçirmenize hiç gerek yok.Oldukça kıvamı yerinde oldu.Bu aşamadan sonra kısık ateşte biraz daha kaynatıyoruz ve limonumuzu ekliyoruz.Soğutulmuş bir çay tabağına bir tutam marmelat koyuyoruz eğer çok akışkan değilse kaynaması yeterlidir.Daha sonra yeni bir kapağı olan kavanoza koyup kapağını kapatıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder