- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

24 Ekim 2014 Cuma

Elma Tatlısı

Malzemeler
  • 4 adet elma
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 2-3 adet karanfil
  • 1 kabuk tarçın 
  • yarım çay kaşığı gıda boyası 
  • bir paket krem şanti
  • yarım su bardağı soğuk süt

    Öncelikle elmalarımızı soyup ortalarını boşaltıyoruz. tencereye dizip elmaların ortalarını dolduracak şekilde şekerimizi ilave ediyoruz.Elmeları geçmeyecek ama üst  seviyesine yakın olacak şekilde gıda boyasıyla renklendirdiğimiz suyumuzu ekleyip kaynamasını bekliyoruz 5-6 dakika kaynattıktan sonra 5-6 dakikada ters çevirip kaynatıyoruz. Daha sonra elmalarımızı tencereden alıp soğumaya bırakıyoruz.Bir paket krem şantiyi yarım su bardağı soğuk süt ile hazırladım daha yoğun olması için.İçleri için ise ben antep fıstığı ve kremşanti kullandım arzuya göre değşir bu kısım isterseniz ceviz fındık yada pişirilmiş tarçınlı elma püresi ile doldurabilirsiniz dondurma ilede gayet hafif oluyor.

afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder