- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

4 Ağustos 2014 Pazartesi

Avcı Böreği


  • 1büyük boy soğan 
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 çay bardağına yakın ince bulgur
  • 1 avuç kadar kıyma 
  • pulbiber
  • karabiber 
  • tuz
  • 5 adet yufka 
  • 1 adet margarin 
  •  1 su bardağında 2 parmak eksik su.
  • Galeta unu
  • 2 yumurta akı


                    Oldukça doyurucu bir börek tarifi.yemekllik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar  kavuruyoruz.Kıymayıda kavuruyoruz soğanla birlikte rendelenmiş havucuda soğanlı kıyma karışımına ekleyip bir iki çeviriyoruz renginin dönmesi yeterki çok ta öldürülmemeli. Aynı şekilde patateside ekliyoruz.en son 1 çay bardağı su ekliyoruz kaynamaya başladığı anda ince bulguru ve baharatları ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz. Bu şekilde iç harcımız hazırlanmış oluyor. yufkaları sigara böreği saracakmış gibi hazıırlıyoruz. iç harcımızda ekleyip kısa ve kalın olacak şekilde sarıyoruz önce yumurta akına daha sonra galeta ununa batırıyoruz.200 derece kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder