- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

23 Mayıs 2014 Cuma

Magma Kek


Keki için;
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 limonun ince rendelenmiş kabukları
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
  • 200 gr labne peyniri
  • 5 su bardağı süt
  • 7 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 4 çorba kaşığı un

            İlk aşamada kremayı hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Labne hariç tüm malzemeler  pişirilip muhallebi kıvamına  getirilir ve altı kapatıldıktan sonra içine labne peyniri eklenir ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır.Kabuk tutmaması için soğuyana kadar ara ara karıştırmalıyız.
            Kekide aynı klasik bir kek tarzında hazırlıyoruz. İlk önce yumurtalar ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz .Sıvıyağ ve sütüde ekledikten sonra düşük devirde yine çırpıyoruz ve enson un kabartma tozu karışımı kimon rendesi ve vanilinide ekleyip tekrar sadece karışana kadar çırpıyoruz.Ben kelepçeli kek kalıbı tercih ettim hafif yağlayıp unladığımız kalıba kek hamurumuzu koyuyoruz daha sonra kepçe ile ortasına muhallebimizi koyuyoruz.Ben sadece altta olsun istediğim için muhallebiyi hep aynı noktaya döktüm keki sadece kenarlarda muhallebiyi ise tüm üst alanda isterseniz daha yaygın şekildede dökebilirsiniz.170 derecede 50-60 dakika pişiriyoruz.Üzerinede arzu ettiğiniz herangi bir meyveli sos yada çikolatalı sos dökebilirsiniz.

Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder