- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

17 Aralık 2014 Çarşamba

Peynir


  • 4 kg günlük süt
  • 10 kaşık üzüm sirkesi

    Eğer mis gibi süt kokan lor peynir istiyorsanız yöntemi oldukça basit. günlük sütünüzü yeteri kadar kaynattıktan sonra kaynama esnasında 10 kaşık kadar sirkeyi ekliyoruz sütümüze ve yavaş yavaş kesildiğini göreceğiz.Tenceremizde geriye su ve peynir ayrılmış olarak kalacak bir kevgir yardımı ile peynirleri toplayıp tülbentte üzerine ağırlık koyarak bir süzgeç üzerinde birkaç saat (3-4) bekletiyoruz. Ben hafif tuzlayarak saklamayı tercih ettim sizde dıuşına tuzlu olmasını isterseniz biraz kaya tuzuna bulayabilirsiniz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder