- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

25 Ağustos 2014 Pazartesi

İrmikli Lokum

  • 1,5 Su bardağı süt
  • 4 Yemek kaşığı şeker
  • 3,5 Yemek kaşığı irmik
  • 1 Paket krem şanti
  • Hindistan cevizi
         Çok hafif sütlü hindistan cevizli tatlı sevenler için bence olağanüstü bir alternatif.yapımı bekletme süreleri bakımından çok pratik olmasada oldukça basit.İrmik, Ssüt ve şeker tencerede karıştrarak pişirilir.Koyu kıvam alınca soğutulup buzdolabında 5-6 saat dinlenmeye bırakılır.Daha sonra içerisine bir paket kremşanti toz olarak eklenip yoğurulur ve şekillendirilir üzerine ben hindistan cevizi tercih ettim arzuya göre fındık ,fıstıkta tercih edilebilir. Şekillendirme sırasında elinize yapışmaması için elinizi ıslatmanızı tavsiye ederim. Şekillendirme bitince bir saat kadar daha buzdolabında dinlendirilir daha sonra servise hazır.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder