- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

23 Mayıs 2014 Cuma

Çilek Reçeli

  • 1 kg çilek
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • Yarım limon suyu
             Ayıklayıp yıkadığımız çileklerin üzerine toz şekeride koyup bir gece bekletelim. Sulanan çilekleri yüksek ateşte kaynamaya bırakalım. Üzerinde toplanan köpükleri çabuk çabuk almaya özen gösterelim aksi takdirde reçelin rengi bulanık olabilir. Soğutulmuş bir çay bardağına reçelin suyundan alarak kıvam testi yapabiliri. Parmağınızla reçeli dışarı doğru bulaştırdığınıZda çizginiz biraz inceliyorsa kıvamı olmuş demektir. Bu aşamada parlaklık vermesi için tereyağını şekerlenmemesi içinde limonumuzu koyuyoruz. On dakika tencerede dinlendirdikten sonra kavanozlara koyup kapaklarını kapatıyoruz. Eğer hemen tüketmeye başlayacaksınız tamamen soğumadan kapağını kapatmayın.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder