- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

25 Nisan 2014 Cuma

Ispanaklı Gül Böreği



    • 4 adet yufka
    • 1 Su bardağı yoğurt 
    • Yarım su bardağı sıvı yağ 
    • 2 adet yumurta 
    • 1 orta boy soğan
    • 1demet ıspanak
    • pulbiber, karabiber, tuz
              Yoğurt, sıvıyağ ve yumurtalar (birinin sarısını üzeri için ayırabiliriz) karştırılır. Her bir yufka 4'e bölünür.üzerlerine hazırlanılan karışımdan sürülür. Bir taraftanda yemeklik doğranan soğan ve ıspanaklar önce soğanlar sonra ıspanaklar eklenerek kavrulur arzuya göre biraz salça,pulbiber,karabiber ve tuz eklenir.
Karışım sürülen yufkaların içlerine bu harçtan ileve edilir.Sigara böreği gibi sarılır sonrasında da içe doğru sarılarak gül şekli verilir.Harcınızın artanını böreklerinizin üzerine yayınız ayrılan bir yumurta sarısınıda üzerine ilave ederek daha kızarmış bir görünüm elde edebilirsiniz.Üzeri için susam ve çörekotu kullanabilirsiniz.200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriniz.Afiyet olsun.

             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder