- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

27 Nisan 2014 Pazar

Kıymalı kapalı pideler




  • 1 adet yumurta (sarısını üzeri için ayıralım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 3-4 su bardağı un 
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

  •      Un hariç tüm malzemelerimizi karıştıralım sonra yavaş yavaş un ekleyelim ve yaklaşık 2 saat mayalanmaya bırakalım. (üzerine nemli bir bez konulursa mayalanma daha güzel olur) Diğer taraftan yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım kıymamızı ve baharatlarımızı da ekleyelim.
       Mayalanan hamurumuzdan parçalar koparıp uzun uzun şekil verelim içine harcımızı ekleyerek pide şeklini verelim.Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

    Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder