- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

8 Nisan 2014 Salı

Muhallebili Kurabiye




  • 125 gram tereyağı 
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 çorba kaşığı yoğurt 
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri 
  • 1 paket vanilya 
  • Yarım paket kabartma tozu 
İç harcı için: 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 5 çorba kaşığı toz şeker 
  • 1 limon 
  • 1 çorba kaşığı un 
  • 1 çorba kaşığı nişasta 
  

       Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve tereyağını homojen olacak şekilde karştırın ,pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek çok sert olmayacak kıvama gelene kadar ununuzu ekleyin. 
      Kremasını  için tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca bir limon suyunu içine ilave ederek çırpın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içine muhallebi koyup kapatın. 170 derecelik fırında pişirin. Üzeri için ben pudra şekeri kullandım isteğinize göre bitter çikotada tercih edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder