Tabanı
- 1 paket eti burçak bisküvi
- 50-60 gram kadar tereyağı
- 1 su bardağına yakın fındık
Fındıklaırnızı ve bisküvilerinizi rondodan geçirdikten sonra eritilmiş tereyağı ile karıştırın .Tereyağının tüm bisküvilere temas etiğinden emin olun.Malzemenizi kek kalıbınızın altına bastırarak döşeyin ki kalıınız kelepçeli olursa çok daha rahat olur.
Kreması
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı kadar şeker
- 1 kutu krema
- 1 paket vanilya
- 2 kutu labne peyniri
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 limonun suyu
Üzeri için sos
Her türlü sos hazırlamak için standart olan bir tarif kullanıyorum 1 su bardağı meyve için 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı şeker.Tüm malzemeleri karıştırarak pişirin.İstediğiniz kıvam ve tat için su ve şeker ilavesi yapabilirsiniz. Soğuduktan sonra kekinizin üzerine dökebilirsiniz.Bu tarif için ben 1 su bardağını tamamlayacak şekilde limon ve portakal suyu karışımı kullandım (Limon çok ekşi olabilirdi :) )
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder