- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

8 Nisan 2014 Salı

LİMONLU CHEESECAKE

                                                       
                                        

 Tabanı

  • 1 paket eti burçak bisküvi
  • 50-60 gram kadar tereyağı
  • 1 su bardağına yakın fındık
     Fındıklaırnızı ve bisküvilerinizi rondodan geçirdikten sonra eritilmiş tereyağı ile karıştırın .Tereyağının  tüm bisküvilere temas etiğinden emin olun.Malzemenizi kek kalıbınızın altına bastırarak döşeyin ki kalıınız kelepçeli olursa çok daha rahat olur.

Kreması
  • 3 yumurta 
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı kadar şeker
  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 kutu labne peyniri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu
Labne peyniri ve şekeri çırpın, nişasta,krema,vanilya,limon kabuğu rendesi ve limon suyunu çırptığınız karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın.Daha sonra yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın .Bu karışımı taban üzerine dökün ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzerinin çok kızarmamasına dikkat ederek pişirin.Benim fırınımda yaklaşık 35 dakika sürdü pişmesi.

Üzeri için sos

Her türlü sos hazırlamak için standart olan bir tarif kullanıyorum 1 su bardağı meyve için 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı şeker.Tüm malzemeleri karıştırarak pişirin.İstediğiniz kıvam ve tat  için su ve şeker ilavesi yapabilirsiniz. Soğuduktan sonra kekinizin üzerine dökebilirsiniz.Bu tarif için ben 1 su bardağını tamamlayacak şekilde limon ve portakal suyu karışımı kullandım (Limon çok ekşi olabilirdi :) )

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder