- See more at: http://www.bloggerturkey.com/2013/03/blogger-yayn-altna-kaliteli-paylas.html#sthash.JAErGGvm.dpuf

8 Nisan 2014 Salı

Un Kurabiyesi



  • 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı (Tereyağı daha iyi bir tercih)
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4-5 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
  • üzerine pudra şekeri
Yağlar ve pudra şekeri bir kapta homojen bir karışım olana kadar yoğurulur.Tüm malzemenin karışması önemli, vanilyayıda bu karışıma ekledikten sonra unumuzu yavaş yavaş bu karışıma ilave ediyoruz.Un kurabiyesinde uzun süreli yoğurmak çok önemli kıvam açısından . Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamurumuza silindir şeklini veriyoruz ve bir çatalla üzerine iz bırakarak baştan sona şekillendiriyoruz ve verev olacak şekilde dilimliyoruz. Buzdolabında hamurumuzu dinlendirmek dahada güzel olmasını sağlar.Sonrasında 150 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder